Rivayete göre tüm dünya top oynamayı onlardan öğrendi. Saygımız var eyvallah. Belki de o yüzden ingiltere ligi her zaman dünya futbolunun en dikkat çekici mekanı olmuştur. Bu lig başarısının her nedense milli takıma yansımadığını görüyoruz. her zaman milli takımı yıldızlar karmasından oluşmasına rağmen. Anca ev sahipliğini yaptığı 1966 kupasını kazanmışlar. Bir de gelip tanrının eli'ne lagaluga yaparlar, reziller sizi.
birçok alanda gelişmesine rağmen doğru düzgün besteci çıkartamamış ülke.
galiba bu açıklarını 1960'larda the beatles, the who, the rolling stones üzerinden kapatmaya çalıştılar. ama onların yaptığı müzik de amerikan müziğiydi.
galiba avrupa sanatının beşiği hep fransa-italya-almanya (avusturya da dahil bu almanya'ya) üçgeni olacak. diğer ülkeler sanat açısından epey tırt.
Sağlık sisteminde çığır açarak sağlık görevlilerinin şiddetli rüzgâr ve yağmur gibi zorlu hava koşullarında bile etkili olan "sırt roketi" (İngilizce: jetpack) teknolojisini kullanmaya başladığı ülke.
"Gravity industries" şirketi tarafından geliştirilen teknoloji, her kolunda 2 jet motoru ve sırt çantasında 3 jet motoru olmak üzere toplamda 7 adet jet motoru ile donatılmış. 3.650 metreden daha fazla yüksekliğe (12.000ft) ve 136 km/s (85mph) hızdan daha fazla hıza ulaşabilmeyi sağlıyormuş.
Bir tarafta öğrencilerinin 21'inci yüzyılın 2022'sinde "Acaba bugün beyaz peyniri A'dan mı alsam yoksa B'den mi alsam günü daha ucuza kapatabilirim?" gibi kaygılarla yaşadığı hatta yaşamaya çalıştığı bazı ülkeler, diğer tarafta da "iron Man" filmini gerçek hayatta yaşayabilecek kadar gelişmiş ülkeler. Vay, be...