1. Bir uzak doğu ülkesi. Tamamı takımadalardan oluşur. Başkenti tokyo'dur.
    #5052 iskiski | 3 yıl önce
    0ülke 
  2. çok pis işlerin döndüğü ülke.

    artık etek altı fotoğrafı, frotting falan vaka-yi adiye kalabalık metro hatlarında. ama japonya'daki en popüler imageboard'lardan birisinin üyelerinin akli dengesi pek de yerinde olmayan bir kadına kafayı takmaları, sürekli onun pornografik görüntülerini falan yayınlamaları "ne pis insanlar varmış lan..." dedirtti bana.

    gerçi türkiye'de yok mu böyle olaylar? burada da vardır ama böyle alenen gösterilmiyordur.

    insanlar ne pis varlıklar...
    #5074 bachophile | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    0ülke 
  3. japon ırkından olmayan bir japonun gözünden dinlemek için buyrun
    #6599 son kurtadam | 3 yıl önce
    0ülke 
  4. almanya'dan sonra silahlanmaya önem vermeye başlayan bir diğer ülke. çin ve rusya tehditlerini öne süren savunma bakanlığı geçtiğimiz hafta 40 milyar dolar bütçe istedi.

    www.france24.com/...
    #7389 hcauldfield1932 | 3 yıl önce
    0ülke 
  5. Doğruluğu hakkında bilgim yok fakat Türk vatandaşlarının Japonya'yı 11 Ekim 2022 tarihinden itibaren vizesiz seyahat edebileceği söyleniyor.
    #7840 kabizhipopotam | 3 yıl önce
    4ülke 
  6. Tarihte japonya Moğol işgal ordularına karşı direnebilmiş olan nadir ordulardan birine sahiptir, ancak bu Moğol işgali Japonya'nın savaş tarzını ve savaşçı nasıl olur idealini değiştirmiş, teke tek düellolar, yahut dar alanda onur mücadeleleri olarak çatışan Japonlara bunun yerine kitlesel sevk ve yüksek zırh yerine yüksek mobilitenin önemini göstermiştir.

    Zira süvari kullanımının ve okçuluğun önemini, teke tek, yüz yüze ve onurluca mücadelenin bazen de o kadar önemli olmadığını göstermiş savaşlar silsilesi yaşamışlardır. Zafer sonunda Japonya adasında birlikler, bir sonraki sıçrama olan Meiji Restorasyonu ve Samuraylığın lağvedilmesine kadar olan sürede bu çizgide evrim geçirmeye başlayacaktı.

    #7849 bleu noir | 3 yıl önce
    1ülke 
  7. adı konulmamış bir şeriat rejiminin olduğu ülke.

    uzak doğu ülkelerini tanımaya başladıkça bazen "lan acaba hiç bulaşmasam daha mı iyiydi?" diye soruyorum kendime bazen. çünkü dışarıdan görünen ile içerideki çok farklı.

    belki bu şeriatçılık sadece japonya ile de sınırlı olmayabilir. diğer ülkeleri çok iyi tanımıyorum. ama bu ülkede şinto geleneklerini yerine getirmeniz, adeta toplum baskısı üzerinden oluyor. mesela çeşitli festivallere, ritüellere katılmamanız dışlanmanıza sebep oluyor. bunu da doğrudan sizi "ne demek tapınağa gelmiyorsun?!" şeklinde değil de, "aaa çok üzüldüm x ritüelini yapmamana. oysa ki kültürümüzün önemli bir yapıtaşıdır." şeklinde kibarca suçlayarak yapıyorlar.

    mesela bir katolik kadınla tanışmıştım internet üzerinden. katolik olduğu için bir yandan kızının tapınakta 20 yaş törenine gitmesini istemiyordu. ama kızının da toplumdan dışlanmaması için mecburen bu törene gönderdiğini söylemişti bana.

    tamam soft power konusunda inanılmaz bir ülke. özellikle sahne sanatları, sinema ve animasyon filmleri konusunda kimse ellerine su dökemez. ama işin bir de bu boyutu var. japonya endüstri ülkesi olmasına rağmen bir abd veya almanya değil, olması da zor. aynı şeyi belki çin için de söyleyebiliriz.
    #8583 bachophile | 2 yıl önce (  2 yıl önce)
    2ülke