1)Şarjörle beslenen yarı otomatik bir ürün alınacaksa namluda sıkışıp patlama olması durumunda silahın patlamasından kaynaklı kör olmak istemiyorsanız arka kapakçığın plastik olmadığından emin olun. Plastikse de içinde metal bulundurması gerektiğini unutmayın, yoksa:
twitter.com/...
2) Ek bir şarjör temin edip içini ölümcü olmayan sert plastik başlıklı mühimmatlarla doldurun, olası bir hırsız durumunda bu mühimmat saplanır, etkisiz hale getirir, ama öldürmez; siz de Türkiye'nin ucube özsavunma kanunlarınca tutuklanmadan nefsî müdafaa gerçekleştirebilirsiniz.
Örn: www.savunmasanayi.org/... +
Revolver tarzı bir tabanca başlangıç için iyidir. Temizlemesi, bakımı kolaydır. Üstelik ağır olması sebebiyle silahın gövdesini de silah olarak kullanabilirsiniz.
3) patlamayan herhangi silahta ne oldu diye gözünüzle bakmak gafletine düşmeyin. (bkz: boku yiyen küreği yanında taşır) hemen silahı kurulu halde tutup namlusunun ucundan yanımızdaki fener ile aydınlatıyor ve kovan tahliye bölümünden ışık gelip gelmediğine bakıyoruz. Poligondaysak yetkiliye, evdeysek kendimize havale edip üst aksamı sürgüsünden ayırıyor ve namlunun içindeki çekirdek parçasını tornavida ve çekiç yardımıyla vura vura çıkarıyoruz. Bunu yapmazsak madde bir içinde bahsedilen iğne gözüme saplandı diye acile gitmeye hazırlanabilirsiniz.
4) tabanca alacaksanız minik ikili veya üçlü pikatini tarzı ray kesikleri olan modellere yönelmenizi tavsiye ederim, Mesela: urunler.mke.gov.tr/... Bu modelin altındaki kızak yuvalarına bakın, ardından da şunun altına bakın: urunler.mke.gov.tr/... Fener, işaretçi lazer veya 40mm bomba atar aparatı takmak isterseniz (bkz: yok ebesinin *mı turgay) raylı olanlar çok daha modern ve etkili çözümler sunuyor. Tavsiye edilir.