1. 2022 ile birlikte şu ana kadar duyduğumuzdan çok daha fazla duyacağımız kelime. gerçi iktidar zam demiyor. güncelleme diyorlar ya da benzeri başka bir şey.

    napsak artık internette mi kullanmasak? zaten taahhüt bitince onların fiyatı ne olacak kim bilir?
    #911 shelob | 3 yıl önce
    0ekonomi terimi 
  2. bir malın ya da hizmetin mevcut fiyatının belli bir oranda arttırılmasıdır. türkiye'de güncelleme olarak da kullanılır.
    #941 anastasios bakasetas | 3 yıl önce
    0ekonomi terimi 
  3. Mevcut hükümetin sevmediği bir kelime. Bu yüzden yandaş medyaya ve çevrelerine zam kelimesi yerine güncelleme kavramını aşıladılar.

    Sanırım Güncelleme daha masum geliyor algı oluşturuyorlar.
    #943 scentofawoman | 3 yıl önce
    0ekonomi terimi 
  4. Eğer ak partili iseniz yapılmasına değil açıklanmasına tepki göstermeniz gereken fiyat şişirmesi. Adamların yaptığına zaten literatürde yeni bir kelime üretmek lazım. Bir ürünün fiyatı bir anda iki katına çıkıyorsa buna zam dememeli. Bir ürünün fiyatı ikiye bölünüp o ikiliye ayrı ayrı zam yapılıyorsa bunun adı başka bir şey olmalı.
    Başa sarayım. Adam elektriğin fiyatı 1,5 kat artmış bir gecede buna kafayı takmıyor, hatta buna özellikle takılmıyor da neden bu zamlar reis'in icraatleri anlattığı gün açıklandı diye sorguluyor. Yemin ederim bu ülke 60 yıl iflah olmaz bu adamlar gittikten sonra.
    #945 fly | 3 yıl önce
    3ekonomi terimi 
  5. Tüik tarafından 2021 için yıllık bazda %36,08 olarak ilan edilen enflasyon ile asgari ücretli dışındaki çalışanların maaş artışlarına bir kriter getirilmiştir.

    Peki zam oranlarına kıyasla açıklanan bu artışlar doğru mudır dersiniz? Tabi ki hayır. Temel gıda artışlarındaki zamlar ortalama %80-90 arası artmış, kimi lüks denen ürünlerde -tuvalet kağıdı, şampuan filan- %100'den çok artmış. İşin en kötü tarafı korkarım zamların 2022'de de sürecek olması.
    #1024 iskiski | 3 yıl önce
    0ekonomi terimi