1. Samuray denildiğinde aklıma gelen ilk kişi miyamoto musashi'dir.
    1584-1645 yılları arasında yaşamış yenilmez bir samuray ve öğretmendir. İlk düellosunu 13 yaşında yapmış ve uzun, çok uzun ömründe karşısına her çıkan rakibini ya öldürmüş ya da sakatlayıp savaş dışı bırakmıştır.
    Yaşlandığında kitaplar yazmaya başlayan musashi'nin en meşhur kitabı beş çemberin kitabıdır, bu kitabı japonyada ceo'ların baş ucu kitabı diyerek överler, zira miyamoto musashi yazdıklarında kılıç nasıl tutulurdan ziyade dinginlik nasıl sağlanır, gelenek nedir, insanın hayata karşı duruşu nasıl olmalıdır gibi konulara da değinmektedir.

    377 yıl önce ölmüş olan bir samuraydan ders almak isterseniz, bleu noir size the book of five rings/beş çember kitabı'nı önermektedir.

    t: yazarın favori mentorlarından birinin bulunduğu savaşçı sınıfı.

    (link: www.amazon.com/... : Satın alım linki)

    E-book halini Amazon'dan 58 sente buldum, 10 lira falan yapıyor, satın alıp Amazon Kindle uygulamasından ya da amazon websitesinden okuyabilirsiniz.
    #8012 bleu noir | 3 yıl önce
    1unvan 
  2. aslında paradigma değişimini ıskalamanın ne büyük batık yatırım olduğunun göstergesi bu derebeyi fedaileri.

    - kılıçta çok üstünüm. öyle üstünüm ki acayip üstünüm. kılıçta aştım. kılıçta aşılamaz noktadayım.
    - kardeş ben o kadar kasmadım ama bende tüfek var. dur senin limanları topa tutayım, iki ay acıklı bağırtayım.

    'da güzel anlatır bunu: cengiz han kendi döneminin en büyük savaş dehasıydı. bugün yöneteceği atlı birliklerin ufak bir modern alay karşısında bile şansı yoktur. kılıcı eritip bük bük dur sen samuray efendi. topu alan edo'yu geçti.

    #8029 son kurtadam | 3 yıl önce
    3unvan