1. Türk Dil Kurumuna göre "Mesleği bilgi öğretmek olan kimse, hoca, muallim, muallime" anlamına gelen bir kelime.

    Gelişmiş ülkelere şöyle bir genel olarak bakıldığı zaman hepsinin ortak özelliğinin, öğretmene, eğitime, öğretime, bilgiye gerçekten değer verilmesi olduğu görülebiliyor. Zaten o ülkeleri "gelişmiş" yapan en temel faktörlerden birisi.

    Ben susayım, Türkiye'de ve Türkiye gibi ülkelerde ayaklar altına alınan, zerre değer verilmeyen "öğretmen"in ve "eğitim"in aslında ne kadar önemli olduğunu Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Ulu Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk anlatsın:

    ● "Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir."

    ● "Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder."

    ● "Millî eğitim esas olduktan sonra; lisanını, yöntemini ve araçlarını millî yapmak zorunluluğu tartışılamaz."

    ● "Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır."

    ● "Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır."
    #7031 kabizhipopotam | 3 yıl önce
    0unvan